3., Az El Camino, 2008

2008.06.11-07.26., 46 nap, 6700 km

A Szent Jakab-út, amit gyakran spanyol neve (Camino de Santiago) után El Camino-nak is neveznek, középkori zarándokút, mely Spanyolország Galicia tartományának fővárosába, Santiago de Compostelába vezet. Jeruzsálem és Róma után Santiago de Compostela a keresztény zarándoklatok egyik legfontosabb célpontja. A legenda szerint Szent Jakab holttestét hajón hozták Jeruzsálemből Észak-Spanyolországba. Itt eltemették azon a helyen, ahol most Santiago de Compostela található.

Sok út közül, a három legfontosabb út Ostabatban egyesült, és innen együtt vezetett át a Pireneusokon Saint Jean Pied de Port után az Ibañeta-hágón. A spanyol oldalon az első település Roncesvalles. Ez az út Pamplona (Navarra tartomány) után Puente la Reinánál csatlakozott a Toulouse-ból érkező úthoz.

Ezen ment Benő végig.

Útvonal: Újhartyán-Dunaújváros-Zalaegerszeg-Rédics-Ljubljana-Trieszt-Padova-Genova-Monaco-Marseilles-Nimes-Toulouse-Lourdes-Saint Jean Pied-de Port-Pamplona-Logrono-Burgos-Leon-Santiago de Compostela-Corcubion (Óceán-part)- (vissza u. azon az úton)-majd  Avignon-Lyon-Genf-Lousanne-Brig-Andermatt-Liechtenstein-Donaueschingen-(Duna mellett haza), Újhartyán. Még leírni is sok, 6700 km, 46 nap

Képek:

http://www.picasaweb.google.com/jojartbeno  

Leave a Reply